Om Oss

Våra nuvarande vuxna hundar. Fr v: Kakan, Jamie, Douglas och Vincent.
Jag heter Sophie Törnquist och jobbar till vardags inom äldreomsorgen. Tillsammans med min sambo Rolf Strandberg, Roffe, bor jag och våra cockrar i ett hus ute i den sörmländska skogen. Mitt liv med hund började vid åtta års ålder då jag fick taxen Trulle. Efter honom kom ytterligare en tax, Mandus.
    År 2008 flyttade den första cockern, Eddie, hem till oss från Finland. Att det blev cocker kom sig av att min dotter Carin ville ha en lite större hund med mer päls. Vi kände alla att vi ville gå på utställning, träna agility och Carin ville lära sig att trimma. Det var så vi lärde känna Henrik Johansson, kennel Choc Ice, som visats sig vara guld värd i många avseenden. Även Ann Hallgren, kennel Pansy, har stor betydelse i mitt liv.
    Cockern är en underbar ras på alla sätt: social, nyfiken, aktiv, lättlärd, lojal m.m. Tack vare sin spårsäkerhet och noggrannhet lämpar den sig alldeles utmärkt för det jag brinner mest för inom hunderiet: gå viltspår! Både jag och hundarna älskar att vara ute i skog och mark, helt enkelt en underbar aktivitet!
    Tankarna på uppfödning började hösten 2012. Vi vägde för och emot, tänkte igenom beslutet många gånger innan vi satte igång. Första kullen föddes 2014. Kennelnamnet LINQUA'S registrerades av Roffe och var en nödlösning utan koppling till någonting då vi fått avslag på vårt första förslag. Vi ville ha ett namn som var internationellt gångbart, något så när lätt att komma ihåg och inte för långt. Jag är väldigt nöjd med det.
    Efter några år tog jag själv över rodret på Linquasskutan och har för avsikt att fortsätta uppfödningen i liten skala, med fina, friska, sociala och snälla cockrar som mål. Fortsättning följer...
Cockerklubben/Upplands avdelnings klubbmästerskap i utställning 2019 där vi vann GULD med vår uppfödargrupp bestående av Douglas, Jamie och Zelda.